Youtube Instagram

Nieuws

Laatste informatie & maatregelen weersvoorspelling

26 apr

Terwijl Willy zich klaarmaakt voor zijn 52ste verjaardag, zijn wij bijna klaar om ons weer in de grootste traditie van het jaar te storten. Met de beste hardstyle en hardcore koningen. Lees hier alles wat je moet weten voor een dagje snoeihard raggen op HARDFEST 2019.

Let op: geen sigaretten verkrijgbaar – verboden te roken in de tenten! 
Er zijn ook dit jaar geen sigaretten verkrijgbaar op het festivalterrein! Tevens is het verboden om te roken in de tenten. Hier zal streng op worden gecontroleerd – bij een overtreding zijn wij genoodzaakt je van het terrein te verwijderen.

WEERSVOORSPELLING
Zoals jullie inmiddels allemaal hebben gezien, zijn de weersverwachtingen minder dan gehoopt. Hoeveel zonnetjes we ook hebben besteld… En daar balen we natuurlijk hard van. Gelukkig weten we ook dat we te maken hebben met fantastische fans. Diehards die zich niet zomaar uit het veld laten slaan door wat minder weer.

➜ Maatregelen weersvoorspelling
Omdat we kans hebben op regen, hebben we een aantal maatregelen getroffen om toch nog met z’n allen snoeihard en droog te kunnen stampen:

 • We hebben twee grote overdekte area’s, waarvan we de zijkanten zover mogelijk dichtmaken. Zo hoeft niemand nat of koud te worden, maar krijgen we ook gruwelijke locaties. Want vanaf het moment dat je hier binnenstapt, sta je in een donker beukwalhalla waar harde kicks en lasers de nacht doorboren.
 • We delen gratis poncho’s uit, mocht het hard beginnen te regenen.
 • Met uitzondering zijn kleine inklapbare paraplu’s toegestaan om mee te nemen. Grote paraplu’s of met punt zijn niet toegestaan.
 • Op de plek van de hardcore area mag helaas geen tent geplaatst worden. Wél is de grond hier gedraineerd en ligt er een houten vloer, zodat je je stampers niet direct aan gort stampt.
 • Het terrein bevat genoeg verharde ondergrond.
 • Alle tenten zijn voorzien van een houten vloer.
 • Er zijn voldoende kluisjes beschikbaar.

TIP: neem warme kleding mee. Want hoe hard we ook gaan stampen met elkaar, een warme trui of jas in de avond is nooit verkeerd. Er zijn voldoende kluisjes waar je je spullen in op kan bergen.

➜ Openingstijden
Om 12:00 uur openen de poorten van HARDFEST. Het festival duurt tot 00:00 uur en sluit af met drie keiharde acts!

➜ Hoe oud moet ik zijn?
Ook dit jaar is de minimumleeftijd voor HARDFEST 18 jaar.

Uitzondering: Wie echter geboren is in 2001 krijgt wel toegang, ook als je pas 18 wordt ná het festival. Iedereen die dus 18 jaar wordt in het jaar 2019, krijgt toegang tot het festival. Iedereen die geboren is in 2002 of later, zal dus géén toegang krijgen tot HARDFEST! Ook niet onder begeleiding van een ouder, voogd en/of andere meerderjarige of wat dan ook…

➜ Timetable & Floorplan
Bekijk hier de timetable & plattegrond van HARDFEST 2019 en puzzel je rondje over het terrein bij elkaar. Opzoek naar een interactieve plattegrond of wil je op mobiel je eigen timetable samenstellen van jouw favo artiesten? Download dan de HARDFEST Appic app.

➜ Tickets / Deurverkoop
Morgen zijn er online + aan de deur nog tickets te koop (dagkassa). Koop tickets online uitsluitend via onze ticketpagina.

 • (Online) Groep | Regular tickets: € 23,50 ex fee (min. 5 tickets)
 • (Online)Regular tickets: € 26,50 ex fee
 • Dagkassa tickets: € 35,-

➜ Tickets personaliseren
Het op naam zetten van tickets of het veranderen van de naam op je ticket is ook tijdens het event nog mogelijk. Lees hier meer informatie over het personaliseren of het wijzigingen van je naam op het ticket. Problemen met het downloaden van je tickets? Meld je even bij de entree en vraag naar de medewerker van Paylogic.

➜ Tickets verkopen
Wij hebben een samenwerking met TicketSwap; SecureSwap heet het. Verkochte tickets worden omgeruild voor een nieuw ticket met een nieuwe barcode, die automatisch direct op naam van de nieuwe eigenaar staat. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, wordt daarmee automatisch ongeldig. 100% veilig dus!

➜ Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?
Jazeker, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is en daarom adviseren we je om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon. Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

➜ Tot hoe laat kan ik nog met een ticket naar binnen?
Tot 22:00 uur kan je nog het festivalterrein op met een geldig ticket.

➜ Kan ik tussentijds het terrein verlaten?
Het is niet toegestaan tussentijds het terrein te verlaten en weer te betreden. En waarom zou je? Veel te veel om te missen..

➜ Wat mag niet mee naar binnen?
Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden, zoals wapens, drugs. Maar ook eigen drank/eten is NIET toegestaan. In verband met veiligheidsredenen is het ook NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak, make-up etc.) Op het terrein zijn er verschillende mogelijkheden om deze te verschaffen voor zowel vrouwen als voor mannen.

Maskers en waaiers mogen wél mee naar binnen, mits er geen discrimineerde teksten opstaan.

➜ Dresscode
Oranje natuurlijk! Of verkleed als Willem of Max. Hoe meer oranje, hoe beter. Want Orange We Are. Stampers aan en gas met die zooi!

➜ Official HARDFEST merchandise
Exclusief verkrijgbaar bij onze merchandise booth op HARDFEST:
– het HARDFEST t-shirt heb je al voor € 24,95
– de sjaal voor € 14,95!

➜ Kluisjes
Er zijn voldoende kluisjes te huur op het terrein. Prijs € 7,50 + € 5,00 (borg) = € 12,50. Formaat van een kluisje is: 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog.

➜ Mobiel opladen
Geen zorgen, ook hier hebben we aan gedacht! Er zijn powerbanks (mobiele batterijen om je telefoon mee op te laden) bij alle merchandise- en Freshpoints verkrijgbaar. Je kunt ze huren voor €5,- + €7,- borg. Denk eraan dat je bij de merchandise en Freshpoints niet kunt betalen met munten!

➜ Camera’s
Het is toegestaan om je camera en/of GoPro (incl. selfiestick) mee te nemen om magische momenten vast te leggen. Professionele apparatuur? Dat is helaas niet mogelijk.

➜ Munten pinnen
Op het festivalterrein is het mogelijk om munten te betalen middels de pinautomaat. Wel adviseren we je altijd contant geld mee te nemen, voor het geval de techniek ons in de steek laat.

➜ Eigen drank/food meenemen
Dit is helaas niet toegestaan.

➜ Toiletten
Toiletten zijn ook dit jaar weer gratis.

➜ Stromend water
Dit is helaas niet beschikbaar op het terrein, wel kun je je handen schoonmaken door middel van desinfecterende zeep.

➜ Hoe kom ik op HARDFEST?
Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Kom je met de fiets of brommer naar het evenement? Maak dan gebruik van de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stalling is gelegen nabij de entree en via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd!

➜ De trein
Met de trein is HARDFEST uitstekend bereikbaar. Het treinstation Enschede Kennispark (Drienelo) ligt op een kleine 10 minuten lopen van de Universiteit van Twente, het festivalterrein. Daarom rijden er géén pendelbussen.

Houd vooraf rekening met de Oranjedienstregeling. Op Koningsdag rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. Er rijden langere en soms extra treinen. Kijk op ns.nl voor meer info. De NS verwacht op Koningsdag een groot aantal bezoekers per trein. Houd daarom rekening met extra drukte tijdens je reis. Let op: Op Koningsdag is alcohol verboden in de trein!

➜ Waar kan ik mijn auto parkeren?
Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij het FC Twente Stadion/Grolsch Veste. Dit is circa 10 min lopen naar het festivalterrein. Deze parkeerlocatie is gratis en op een verhard terrein!

➜ Busvervoer via Event Travel en Party-vervoer
Regel eenvoudig je busvervoer naar HARDFEST via Event Travel en Party-vervoer. Met meer dan 225 opstapplaatsen is HARDFEST voor praktisch iedereen in Nederland makkelijker te bereiken. Naast alleen een plaats in een bus, is het ook mogelijk om een combikaart te reserveren. Hiermee krijg je 10,- combikorting op de bus en entree. Mooi meegenomen!

 • Klik hier voor busreizen en meer info via Event Travel
 • Klik hier voor busreizen en meer info via Party-vervoer

➜ Boek dan snel een TAXI met 30 tot 70% korting! 
Bob ziek, band lek of gewoon geen zin om te fietsten? Boek dan eenvoudig en snel een taxi via ‘Snel Een Taxi’ en bespaar tot wel 70% op je taxirit!

 • Boek een taxi tot 6 uur van te voren en bespaar maar liefst 30 tot 70% korting.
 • Boek je taxi via deze link!
 • Boek je reis vanuit iedere locatie in Nederland & België.
 • Adres evenementenlocatie: Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede

➜ Gevonden Voorwerpen
Tijdens en na HARDFEST verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Zaken als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen worden afgegeven bij het gemeentehuis en worden daar direct vernietigd (sorry, dit is verplicht). Andere voorwerpen zoals telefoons en sleutels worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet.

➜ Check de website
Kijk voor vertrek altijd op deze website. Mochten er zaken voordoen die belangrijk zijn, dan vind je die onder Nieuws.

➜ Meer vragen?
Kijk voor meer vragen op onze FAQ en/of VERVOER sectie.

CONTACT
Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een berichtje via Facebook of onze contactpagina een berichtje.

Terug naar het overzicht
Koop nu tickets Bekijk de trailer Inschrijven Nieuwsbrief
Bekijk hier de eerste video’s van HARDFEST 2019

Bekijk hier de eerste video’s van HARDFEST 2019

Lees meer