Youtube Instagram

Vervoer

Busreizen

Regel eenvoudig je busvervoer naar HARDFEST via Event Travel en Party-vervoer. Met meer dan 225 opstapplaatsen is HARDFEST voor praktisch iedereen in Nederland makkelijk te bereiken. Naast alleen een plaats in een bus, is het ook mogelijk een combikaart te reserveren. Hiermee krijg je €10,- combikorting op de bus én de entree. Mooi meegenomen.

 • Klik hier voor busreizen en meer info via Event Travel
 • Klik hier voor busreizen en meer info via Party-vervoer

Busreizen - International travel

You don’t need to be Dutch to party like a king on the national holiday of the Netherlands! Hardtours organises bus trips from Germany.

Fiets

Kom je met de fiets of brommer naar het evenement? Maak dan gebruik van de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stalling is gelegen nabij de entree en via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd.

Kiss and Ride

Word je weggebracht en/of opgehaald? Maak dan gebruik van de “Kiss & Ride” locatie. Volg hiervoor de borden als je het festivalterrein nadert. De locatie is goed bereikbaar voor zowel bezoekers als chauffeurs.

Let op: de politie handhaaft de parkeer- en stopverboden zeer streng.

Parkeren

Parkeren op HARDFEST is ook dit jaar weer GRATIS en mogelijk op het verharde parkeerterrein van FC Twente/Grolsch Veste. Vul in je navigatie in: Colosseum 65, Enschede. Volg de borden! Of zie de routebeschrijving hieronder.

Pendelbus

HARDFEST ligt op loopafstand van Station Enschede Kennispark (voorheen Enschede Drienerlo). Je hebt geen pendelbus nodig dus. In slechts enkele minuten sta je al op het festivalterrein. Kun je daar direct aan je ‘area-rondje’ beginnen.

Routebeschrijving

Het adres van HARDFEST is Drienerlolaan 5 in Enschede. Parkeren is gratis bij de Grolsch Veste / FC Twente stadion, adresColosseum 65, Enschede. 

Routebeschrijving naar HARDFEST – Locatie: Universiteit Twente

 • Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede
 • Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit
 • Houd de rechter rijstrook aan, volg aanwijzing Universiteit/Enschede-West
 • Aan het eind van de afslag, ga bij het stoplicht linksaf
 • Blijf de borden Universiteit volgen

Taxi

Als je met de taxi naar HARDFEST komt, zorg dan dat de taxichauffeur de borden ‘Taxi’ volgt richting de taxistandplaats. Deze is op loopafstand van het festivalterrein. Als je het festivalterrein verlaat, staan de taxi’s bij de speciale taxistandplaats.

Trein

Met de trein is HARDFEST uitstekend bereikbaar. Het treinstation Enschede Kennispark (Drienelo) ligt op een kleine 10 minuten lopen van de Universiteit van Twente, het festivalterrein. Daarom rijden er géén pendelbussen.

Houd vooraf rekening met de Oranjedienstregeling
Op Koningsdag rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. Er rijden langere en soms extra treinen. Kijk op ns.nl voor meer info. NS verwacht op Koningsdag een groot aantal bezoekers per trein. Houd daarom rekening met extra drukte tijdens je reis.

Ga voorbereid op pad:

 • Plan van te voren je reis op de NS Reisplanner of raadpleeg de Reisplanner Xtra app voor de juiste vertrektijden onderweg.
 • Check op tijd of je je aansluiting nog kunt halen. Het kan op een aantal trajecten extra druk zijn. Gok daarom voor de terugreis niet op de laatste trein, maar neem een trein eerder. Hoe goed we ook snappen dat je tot het allerlaatste moment wilt blijven..
 • Houd tijdens je reis de digitale schermen en de omroepberichten op de stations en in de treinen in de gaten voor actuele informatie.
 • Op Koningsdag is alcohol verboden in de trein.

Houd de website van NS in de gaten voor meer informatie.

Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media